28.5.08

GALERIA MARAGALL
'LA CRIDA A L'ART D'UN GALERISTA'
HETEROGENIS I SINGULARS JUNY-JULIOL 08
La crida a l’art d’un galerista
En les empreses privades de la cultura, dins les quals destaquen les galeries d’art de promoció, incideixen i coincideixen valors universals del pensament i el sentiment humà, perquè des d’elles s’estableix un contacte fluid amb el públic. Un públic que, regit per l’afany legítim per posseir l’art, experimenta una atracció especial per la bellesa artística que conclou amb la compra del valorat objecte (dibuix, pintura, escultura, gravat, etc.).
La cobertura real dels mitjans evidencia a la nostra ciutat una proclama de partidistes interessos pels quals no es tenen en compte totes aquestes propostes i esdeveniments d’art local. Totes les manifestacions del nostre art queden com sectàries, solsament surten grans articles d’art forà, internacional, avalat pel prestigi que procura el mercat, oferint-li la major part dels seus espais, deixant així arraconats o, fins i tot, oblidades totes aquelles exposicions o manifestacions locals que, no pel fet de ser autòctones són menys importants per la nostra cultura.
Aquesta reflexió respon a la inexorable importància de la creació local d’on germina el valor universal i qui posseeixi un profund, o no tant, coneixement de la Historia, obtindrà objectivament exemples significatius que ho confirmen (els venecians, els florentins, els flamencs, i altres).
Partint d’aquests enunciats, una part del col.lectiu de galeries de Barcelona ha generat una extensa i experimentada tasca acreditada per una llarga experiència i coneguda en els àmbits culturals de la nostra ciutat. El director d’un d’aquests establiments, la Galeria d’Art Maragall, es dedica, ja fa uns anys, a una feina escrupulosa de selecció d’artistes de la nostra època, artistas que són una presencia permanent a la seva galeria. Des d’eslla ha creat l’estimulant espai on articular un grup heterogeni i singular impulsat per donar a conèixer les seves obres que s’auto defineixen per una necessària responsabilitat estètica i de les que destil.len una raonada estructura, una singular emoció i l’inefable misteri de l’art.
Raimond Maragall i Marfà
Exposició col.lectiva Juny-Juliol 2008
Rambla de Catalunya 116 08008 Barcelona t. 93 218 29 60

No hay comentarios:

Publicar un comentario